Schoon én een extreem hoge temperatuur bescherming

 

Aspen 2 Full Range Technology is de meest veelzijdige alkylaatbenzine. De asvrije smeertechniek houdt tweetaktmotoren en alle andere motoren die mengsmering nodig hebben schoner en zonder afzettingen én biedt tegelijk een extreem hoge temperatuur bescherming.

Alle tweetaktmotoren op één brandstof

Door de alsmaar strenger wordende emissierichtlijnen verschijnen er andere motortechnieken. Motorfabrikanten ontwikkelen steeds schonere motoren die nieuwe eisen stellen aan brandstoffen en smeermiddelen. Daarentegen is er ook nog steeds een behoorlijk aantal oudere machines dagelijks in gebruik. Aan Aspen de taak om al deze verschillende motoren vlekkeloos te smeren!

Grootste Aspen veldtest ooit

Aspen 2 Full Range Technology is ruim 2,5 jaar getest in meer dan 5.300 machines in diverse landen. De machines die na gebruik met Aspen 2 Full Range Technology zijn onderzocht, bleken alle een schonere en asvrije motor te hebben.

Extreem hoge temperatuur bescherming

Aspen 2 Full Range Technology is ontwikkeld om de zwaarst belaste hoogtemperatuur tweetaktmotoren aan te kunnen. Sommige fabrikanten houden een hogere temperatuurhuishouding aan, ook deze machines zal Aspen optimaal beschermen.

 

Minder slijtage

Aspen 2 Full Range Technology bevat een uniek hechtend additievenpakket wat zorgt voor een sterke, metaalomsluitende smeerfilm. Dit resulteert in een optimale smering en vermindert de slijtage aan uw motor waardoor de bedrijfsduur verlengd wordt.

Piston Break Down Temperature

Aspen 2 Full Range Technology heeft een hoge Piston Break Down Temperature. Dat wil zeggen dat Aspen 2 Full Range Technology hogere temperaturen aankan en het langer duurt voordat er zuigerschade optreedt. Dit in tegenstelling tot andere brandstoffen, die al bij lagere temperaturen zuigerschade veroorzaken.

Extreem schoonhoudeffect

Aspen 2 Full Range Technology voorkomt zoveel mogelijk het ontstaan van afzettingen op de vitale delen van uw machine. Omdat met name lichtere tweetaktmotoren en mengselgesmeerde motoren met kleppen vaak met weinig vermogen worden gebruikt, is er kans op afzettingen. Aspen 2 Full Range Technology is asloos en extreem detergerend waardoor ophopingen van verbrandingsresten en kooldelen tot een minimum beperkt blijven.

Benzeenvrij

Aspen 2 Full Range Technology is vrijwel benzeenvrij. Het bevat nog minder benzeen dan andere benzines. In vergelijking tot gewone pompbenzine bevat Aspen 2 Full Range Technology zelfs wel honderd keer minder benzeen! Benzeen is een schadelijke stof die de kankersoort leukemie veroorzaakt.

Extreem hoge temperatuur bescherming gecombineerd met een compleet asvrije smeertechniek in één product.

Aspen 4: schone alkylaatbenzine voor viertaktmotoren. Zonder toegevoegde olie

Aspen 4 is een alkylaatbenzine voor grasmaaiers, aggregaten, boten en andere viertaktmotoren. Door de schonere verbranding van Aspen 4 zijn de uitlaatgassen minder gevaarlijk voor uw gezondheid. Bovendien blijft de motor schoner, wat zorgt voor betere prestaties en een langere levensduur van uw machine. Aspen 4 kan jarenlang worden bewaard en behoudt haar kwaliteit!

De voordelen op een rij:

Aspen 4

  • Uw machine start altijd
  • Aspen blijft jarenlang houdbaar
  • Vrijwel reukloos
  • Minder onderhoud & een langere levensduur van uw machine
  • Uw gezondheid en het milieu worden optimaal beschermd

Voor welke machines en voertuigen?

Aspen 4 is te gebruiken in alle viertaktmotoren waarin Euro 95 ongelood gebruikt wordt. Aspen 4 is geschikt voor grasmaaiers, tuintractoren, boten, golfwagens, bladblazers, grondfrezen, aggregaten, pompen en andere viertaktmachines en voertuigen. 

Waarom Aspen 4?

Aspen 4 is de meest hoogwaardige kwaliteit benzine die op dit moment technisch haalbaar is. Omdat kleinere viertaktmotoren relatief veel schadelijke uitlaatgassen uitstoten en u deze direct inademt, bevelen wij Aspen 4 aan. Aspen benzine is alkylaatbenzine. Het bevat vrijwel geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen en zwavel. Hierdoor zijn zowel de brandstofdampen als de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk. Dit heeft voordelen voor u, voor het milieu en voor uw machine. Uw machine loopt beter en start altijd. Loopt beter omdat er veel minder koolvorming ontstaat. Start beter omdat Aspen 4 jarenlang houdbaar is  en daarbij haar kwaliteit behoudt, ook na een lange periode van stilstand. Op de langere termijn bespaart u dus op onderhoudskosten.  Aspen 4 is aangenaam in het gebruik omdat het vrijwel reukloos is. De handige 5L jerrycan met bijhorende vulaccessoires maakt het tanken eenvoudig. Met de Fillpartner Autofiller tankt u zonder knoeien en met automatische vulstop!

Een vergelijk met gewone benzine

Gewone benzine, zoals Euro 95 die u voor uw auto tankt, is op een andere manier geraffineerd dan Aspen alkylaatbenzine. Door de speciale raffinage van Aspen alkylaatbenzine zijn veel schadelijke stoffen weggelaten die wel in gewone benzine zitten. Kijk voor details in onderstaand overzicht.